Polityka prywatności

Wróć do Strony Głównej

Przetwarzanie danych osobowych

Dane osobowe zawarte w formularzu rejestracyjnym, jak również inne dane osobowe użytkowników zebrane za pośrednictwem strony www.lekolepki.pl, są przetwarzane przez firmę Piktorex sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Złotej 61 lok. 101, w celu świadczenia użytkownikom usług oferowanych za pośrednictwem strony www.lekolepki.pl na najwyższym poziomie, w tym do informowania użytkowników o oferowanych produktach i usługach.

Firma Piktorex sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przetwarza dane osobowe w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Zbiór zgromadzonych danych osobowych użytkowników jest częścią bazy danych portalu internetowego, przechowywanej na serwerze strony www.lekolepki.pl w specjalnej strefie bezpieczeństwa zapewniającej właściwą ochronę.

Pełen dostęp do bazy danych posiada jedynie niewielka liczba uprawnionych pracowników firmy Piktorex sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zajmujących się administracją bazy.

Każdemu użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny, czy w inny sposób udostępnił swoje dane osobowe firmie Piktorex sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, firma zapewnia dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub usunięcia.

Firma Piktorex sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Podanie przez użytkownika danych osobowych jest dobrowolne, jednak odmowa ich podania jest równoznaczna z brakiem możliwości korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem strony www.lekolepki.pl.

Pliki cookies

Pliki cookies, w języku polskim tzw. „ciasteczka”, są to niewielkie pliki tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane na urządzeniu końcowym, z jakiego korzysta użytkownik podczas korzystania z danej strony internetowej.

W plikach cookies zapisywane są informacje o użytkownikach danej strony internetowej, ich łączności z serwerem WWW oraz historii przeglądania strony. Pliki cookies umożliwiają serwerowi automatyczne rozpoznanie danego użytkownika i wygenerowanie przeznaczonej dla niego strony internetowej. Używając pliki cookies można z łatwością sprawdzić, czy dana strona internetowa została już odwiedzona, a następnie na tej podstawie wykonać różnorodne operacje np. zaprojektować licznik odwiedzin niewrażliwy na przeładowanie strony.

Strona www.lekolepki.pl wykorzystuje w celach statystycznych i funkcjonalnych, w tym w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu ze strony internetowej oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie, następujące pliki cookies:

Przeglądarki internetowe domyślnie dopuszczają przechowywanie i uzyskiwanie dostępu przez pliki cookies do urządzenia końcowego użytkownika.

Korzystanie ze strony internetowej www.lekolepki.pl bez dokonania zmiany ustawień w przeglądarce internetowej celem blokowania obsługi plików cookies, oznacza wyrażenie zgody na zamieszczanie i uzyskanie dostępu przez pliki cookies do urządzenia końcowego użytkownika.

W każdej chwili można dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej celem wyłączenia działania obsługi plików cookies. Informacje na temat możliwości zmiany ustawień obsługi plików cookies znajdują się w zakładce ustawienia na stronie internetowej używanej przeglądarki internetowej.

Pliki cookies wykorzystywane przez stronę www.lekolepki.pl nie zbierają żadnych informacji identyfikujących użytkownika ani nie śledzą aktywności użytkownika.